• header1
  • header2
  • header3
  • header4
  • header5
  • header6
header11 header22 header33 header44 header55 header66
estetik cerrahi

Baldır implantları ile bacak estetiği...


estetik cerrahi Bu siteyi özel silikon baldır implantları ile bacak şekillendirme üzerine bilgi vermek amacıyla hazırladım; sitenin tek konusu budur. Ayrıca site oluşturulurken, hem bu ameliyatı olmayı planlayan hastalara; hem de bu ameliyat konusunda tecrübesi az olan hekim arkadaşlara faydalı olacak şekilde oluşturulmuştur. Bu sebeple site, bolca teknik bilgi, çizim, fotoğraf ve video içerir...

estetik cerrahi Ülkemizde bu ameliyat, hem hastalarca hem de cerrahlarca çok iyi bilinmemektedir. Bu yüzden bir çok hasta durumlarının düzeltilebileceğini bilmeden ömürlerini geçirmekte; bir çok cerrah ise implant yerine yağ yada dolgu enjeksiyonu ile bu durumu düzeltmeye çalışmaktadır (baldır implantları dururken yağ yada dolgu enjeksiyonları bir işe yaramaz!). Bacaklardaki şekil ve simetri bozukluğunu dolgu yada yağ enjeksiyonu ile gidermeye çalışmak boşuna olacaktır. Bu durumun en iyi çözümü, özel silikon baldır implantları ile bacak şekillendirme ameliyatıdır.

estetik cerrahi Bana ısrarla neden yağ yada dolgu enjeksiyonunu tercih etmediğimi, neden yapmadığımı soruyorlar. Cevabım net: yağ yada dolgu enjeksiyonları ile bacağa şekil veremezsiniz, bunlar bir süre sonra içeride dağılır. Enjekte edilen yağ erir, enjekte edilen dolgu maddesi ise yer değiştirir, cildin yüzeyel katmanlarına çıkar. Ayrıca enjekte edilen yağ dokusu veya dolgu maddesi zamanla eriyecektir. İmplant ise bacak kası (gastrocnemius) içine konduğundan ve bu kasın ufak bir modeli gibi olduğundan, bacağa son derece doğal bir şekil ve dolgunluk kazandırır. Kasın içine yerleştirildiğinden yer değiştirmez (enjektabl hazır dolgular yer değiştirir). İmplantlar zamanla erimez, enjekte edilen yağ doku ve dolgular ise eriyecektir.

estetik cerrahi Bu arada implantları, kasın zarının altına yerleştiren cerrahlar da vardır (kasın üzerine, hemen kas zarının altına). Kitaplarda bu şekilde konabilecekleri de yazar; ama benim tecrübeme göre kas zarı altına konan implantlar 1-2 sene içinde üzerindeki kasın zarını iyice inceltmekte ve dışarıdan farkedilir hale gelmektedir. İmplantların hiç farkedilmeyeceği, en doğal sonucu veren yerleşim, kas içi yerleşimdir. Bu konuyu "Ameliyat" sayfasında daha ayrıntılı anlattım..

estetik cerrahi Sonuçtan memnun olmazsanız, silikon implantları her zaman çıkarttırabilirsiniz. Enjekte edilen yağ dokusu yada dolgu maddelerini ise çıkarttıramazsınız, dokuların içine dağılacaklardır; çıkartmak mümkün olmayacaktır..

estetik cerrahi Bu sitede silikon baldır implantları ile bacak şekillendirme ile ilgili ayrıntılı bilgi, resim, püf noktaları ve videolar bulacaksınız..

estetik cerrahi Avrupa sağlık dergisinde çıkan haberimizi şu linkten okuyabilirsiniz (alttaki resme tıklayın; açılacak dosya .pdf formatındadır, okumak için Adobe reader yüklü olmalıdır):



Kimlere yapılıyor?

estetik cerrahi Bu implantlar, baldır kasında gelişme bozukluğu olan herkese uygulanabilir. Baldır kası dediğimiz kaslar, bacakların dizaltı kısımlarında, arka taraftaki kaslardır. Burada 2 kas bulunur: iç gastrocnemius kası ve dış gastrocnemius kası (kısa anatomi bilgisi için buraya bakınız).. Bu kas gelişmediğinde oluşacak görünüş bozukluklarının en sağlıklı ve etkin düzeltmesi, silikon baldır implantları ile yapılabilir. Bu ameliyat, başlıca şu 3 hasta grubuna yapılır:

estetik cerrahi Çocuk felçli hastalar: Bu hastaların -eğer tek bacak etkilendiyse- iki bacakları arasında çap ve ayak büyüklüğü (ayakkabı numarası) farkı vardır. Etkilenen bacakta baldır kası içine implant yerleştirerek bacaklar arasındaki asimetri giderilebilir. Her iki bacak etkilenmişse her iki bacağa da implant yerleştirilebilir. Bazen bacaklar kalçadan itibaren boylu boyunca etkilenebilir. Bu durumda üst bacağa da müdehale edilebilir (Zor polio vakaları). Üst bacağa da implant konabildiği söylense de ben üst kısıma yağ enjeksiyonunu daha uygun buluyorum. Üst bacağa enjekte edilen yağ dokusu genellikle tutuyor ve erimiyor. Buna karşın üst bacakda implantın içine yerleştirilebileceği bir kas olmadığından, burada implant, uyluk kasları arasına konuyor. Ben bunu güvenli bulmuyorum, kasların arasına konan implantın yer değiştirebileceğini düşünüyorum. Bu yüzden üst bacağa müdehale etmek gerekirse yağ enjeksiyonunu tercih ediyorum.. Zor polio vakaları hakkındaki videomu videolar kısmından izleyebilirsiniz..

estetik cerrahi İnce bacaklı, çarpık bacaklı bayanlar (çalı bacak sorunu) ve erkekler (futbolcu bacağı sorunu): Bayanların bacakları ince ise, bu halk arasında çalı bacak denen durumu oluşturur. Bayanların karşılaştığı diğer bir problem ise baldır bölgesinde iç kısımdaki kasın az gelişmesine bağlı olarak çarpık bacak görünümünün oluşmasıdır. Bu durumlarda bacak implantı yerleştirilerek baldır kısımları şekillendirilebilir; iki bacak arasındaki açıklık kapatılır; böylece çarpık bacak görüntüsü de düzelmiş olur.. Erkeklerdeki bacak çarpıklığı da halk arasında futbolcu bacağı olarak bilinir. Bu durum da silikon baldır implantları ile düzeltilebilir.

estetik cerrahi Vücut geliştirme sporu ile uğraşanlar: Baldıra hacmini veren gastrocnemius kası, geliştirilmesi zor bir kasdır. Oldukça inatçıdır. Vücut geliştiriciler, vücutlarının diğer kaslarını geliştirseler de baldır kasları gelişmeyebilir. Bu durumda baldır kasları içine implant yerleştirilerek bacaklarda istenen görüntüye sahip olunabilir.

estetik cerrahi Açık söyleyeyim, ben bu ameliyatlara ilk başladığımda ülkemizde bu kadar çocuk felci geçirmiş hasta olduğunu düşünmüyordum. Bize hep öğretilen polio aşısının her çocuğa uygulandığı ve neredeyse çocuk felcinin yokedildiği idi; ama malesef gördüm ki toplumumuzda çocuk felci sekelli çok hasta var. Bu hastalar, hayatları boyunca bacaklarındaki görünüş bozukluğunun sıkıntısını çekiyorlar. Bu hastaların bir yada her iki bacakları kas gelişimindeki eksiklik sebebiyle normalden incedir; bu yüzden kısa etek giyemez, plaja gidemez, bacaklarını kimseye gösteremezler (evli oldukları halde bacaklarını eşlerinden saklayan hastalar bile gördüm). Halbuki bu durumun düzeltilmesi 1 hafta-10 gün alır.. Ameliyat yaklaşık 1 saatte biter (uygun cerrahi aletleriniz varsa), iyileşme dönemi 10 gün civarındadır. Hastaların genel yaşam kalitesini artırıcı bir ameliyattır.




Milliyet blog daki bacak estetiği makalem..

estetik cerrahi Milliyet blogdaki orjinal Türkçe makalem için tıklayınız..


Ben bu ameliyatı ne zamandır yapıyorum? İdil disektörü nedir?

estetik cerrahi Ben bu ameliyat ile asistanlığımın ilk yıllarından beri ilgileniyorum. 1994 yılında asistanlığa başladığım yıldan beri tıp dergilerindeki bu ameliyatla ilgili makaleleri toplardım. Asistanlığım sırasında hiç baldır implantı yapma fırsatı bulamadım, çünkü bu ameliyat o yıllarda ülkemizde pek bilinmiyordu. Özelde çalışmaya başladığım 2000 yılında bile Türkiyede bu ameliyatı yapan sadece 1-2 cerrah vardı. 2004 yılında bu ameliyatı yapmaya başladım ve ameliyatın zorlukları ile yüzyüze geldim. Neydi bunlar?

estetik cerrahi Diz arkasından, ufak bir kesiden bu implantları baldır kası içine yerleştirmek hiç de kolay değildi. Bu ameliyatın zorluklarını değerlendirip ameliyatı kolaylaştıracak bir cerrahi alet tasarladım. Bu aleti bir kaç kez modifiye ettim; 7-8 sene kullanıp etkisini kanıtlayınca patent için başvuruda bulundum. 2014 yılında uluslararası patentini aldım.

Adıma patentli "İdil disektörü" sayesinde bir bacağa implant yerleştirmemiz ortalama 8-10 dakika sürüyor. Her iki bacağın ameliyatı toplamda 30 dakika içinde bitiyor. Tüm ameliyatlarımızı GoPro ile videoya alıyoruz. Burada ilk bacağın ameliyatını bitirince hemşireme kameranın kaçıncı dakikada olduğunu soruyorum. Cevabı: "Sekiz!" İlk bacağın ameliyatı 8 dakikada bitmiş. Tüm ameliyat (baştan sona) 30 dakika civarında bir vakit alıyor..


Bir başka bacak estetiği ameliyatının 11. dakikasından 5 saniyelik bir kesit.. Hastanın sağ bacağına implantı yerleştirmemiz 11 dakika aldı.. Açıkcası biraz uzun sürmüş.. Normalde 8 dakikada bitiyor.. Diğer bacağı da yapıp ameliyatı bitirdiğimizde kameranın sayacı 35 dakikayı gösteriyordu.. Bu ameliyatı bu kadar pratik hale getiren benim tasarımım olan patentli "idil bacak disektörü" dür.. Bu alet sayesinde ameliyat tamamen kansız, çok çabuk ve kolay oluyor. İmplantı tam istediğimiz yere (kas içi) yerleştiriyoruz.

Videoyu aşağıda görüntüleyemiyorsanız YouTube de izlemek için buraya tıklayınız..


Bacak estetiği ameliyatının 8. dakikasından 5 saniyelik bir kesit.. Hastanın sağ bacağına implantı yerleştirmemiz 8 dakika aldı.. Diğer bacağı da yapıp ameliyatı bitirdiğimizde kameranın sayacı 42 dakikayı gösteriyordu.. Toplamda biraz uzamış (normalde bu ameliyat baştan sona 30-35 dakikada bitiyor), ama bir cerrah arkadaşımız ameliyatı izlemek için konuk olmuştu. Ameliyatı yaparken bir yandan da ona bilgi verince ameliyat biraz uzadı. Bu ameliyatı bu kadar pratik hale getiren benim tasarımım olan patentli "idil bacak disektörü" dür.. Bu alet sayesinde ameliyat tamamen kansız, çok çabuk ve kolay oluyor. İmplantı tam istediğimiz yere (kas içi) yerleştiriyoruz. "İdil bacak disektörü" bu ameliyat için tam bir kilometre taşı, tam bir dönüm noktası oldu. Bu disektörü isteyen arkadaşlar Elektron medikalden temin edebilir. Patent kullanımını elektron medikale bedelsiz verdim, herhangi bir kazancım yoktur. Onlar da sağ olsunlar bu aleti son derece cüzi bir ücrete üretip satıyorlar. Bu alet, tüm plastik cerrahi camiasına hediyemiz olsun. İşleri son derece kolaylaştırıyor. Ayrıca diğer silikon ameliyatlarında da (meme, popo, kol) kullanılabiliyor...

Videoyu aşağıda görüntüleyemiyorsanız YouTube de izlemek için buraya tıklayınız..









estetik cerrahi Aslında son derece basit bir cerrahi alet olan "İdil disektörü", bu ameliyatı son derece kolaylaştırmış, ameliyat sırasındaki kanamayı minimum a indirmiş, ameliyat süresini 5-6 saatten 45 dakikaya düşürmüştür.

Bu cerrahi alet, 2016 estetik cerrahi kongresinde yaptığım sunumla plastik cerrahi camiasına duyurulmuş ve Elektron medikal tarafından üretilip isteyen cerrahlara temin edilmeye başlanmıştır. Kongredeki sunum videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz:



estetik cerrahi Patent kullanım hakkı karşılığında firmadan hiç bir maddi talebim olmamıştır. Sadece İdil disektörünün kar elde edilmeden, mümkün olduğunca ucuza satılmasını diledim kendilerinden, onlar da öyle yapıyor. Baldır estetiğinde dünyada ilk olan bu aletin, ülkemizdeki tüm plastik cerrahlara faydalı olmasını dilerim.






estetik cerrahi Kullanan cerrah arkadaşlardan tek isteğim, ameliyatlarda aleti hemşiranımdan isterken adıyla istemeleridir: "İdil disektörü"..

estetik cerrahi İdil disektörü hakkında daha ayrıntılı bilgiyi buradan edinebilirsiniz..






Ameliyatın genel özellikleri

estetik cerrahi Bu ameliyat teknik olarak son derece basit bir ameliyattır; ama doğru cerrahi aletleriniz varsa. Ameliyat, diz arkasından oldukça kısa bir kesiden girerek dizaltı bacak boyunca çalışmayı gerektirir. Bu yüzden implantların yerleştirileceği alanın hazırlanması ve implantların yerleştirilmesi için özel aletler gerekmektedir. Bana ait patentli "İdil disektörü" sayesinde bu ameliyat artık neredeyse hiç kanama olmadan 45 dakikada bitirilebilmektedir.

estetik cerrahi Ameliyat son derece kansız bir ameliyattır. Kanama, sadece cilt kesisi sırasında olur, o da sadece bir kaç damladır. Cilt kesisi yapılıp kasa ulaşıldığında kas liflerin aralanarak implantın konacağı boşluk hazırlanır. Kas lifleri kesilmez, aralanır; bu yüzden kanama olmaz. Ayrıntı için 'Ameliyat' sayfasına bakınız...

estetik cerrahi Ameliyatın 2 püf noktası vardır (tüm implant ameliyatlarında olduğu gibi): implantın tip ve büyüklüğünün doğru şeçimi; ve implantların doğru anatomik alana konması..

estetik cerrahi İmplantın tip ve büyüklüğünün seçimi aslında daha çok tecrübe ile belirleniyor. Hastanın bacağının yapısı, uzunluğu, baldırında ne kadar dolgunluk istediği (yada ne kadar dolgunlaşmaya ihtiyacı olduğu), bacak cildinin esnekliği gibi faktörlerin gözönünde bulundurulması gerekiyor..

estetik cerrahi Bu ameliyatta implant, kas fasyasının altına (yani kasın üzerinde kas zarının altına) konabilse de en doğal görüntüyü kas içi (kas kitlesinin tam içine) koyarak elde edebilirsiniz. Kas üzerinde kalan implantlar daha sonra dışarıdan farkedilebilir hale gelebilir. Bu yüzden -benim fikrim- en doğru implant loju kas içidir; implantlar mutlaka kas içi yerleştirilmelidir.

estetik cerrahi Bu ameliyatın tek kötü yanı, ameliyat sonrası ilk akşamın ağrılı geçmesidir. İmplantlar kas içi yerleştirildiğinden ilk akşam baldır kasları kasılacaktır ve bu da ağrıya yolaçacaktır. Bu yüzden ilk akşam hastalar hastanede yatırılır ve damardan güçlü ağrı kesiciler verilir.

estetik cerrahi Hastalar, ertesi sabah yürüyerek (ama ufak adımlarla) taburcu olabilirler.

estetik cerrahi Hastanın özelliklerine göre doğru implant seçilip doğru alana konursa bu ameliyat son derece yüz güldürücü bir ameliyattır. Komplikasyon olma ihtimali çok azdır. Ameliyat hakkında malesef internette doyurucu kaynak bulmak zor. Türkçe kaynak yok gibi bir şey.

estetik cerrahi Bu sitede silikon baldır implantları ile ilgili tüm sorularınızın yanıtlarını bulacaksınız. Mümkün olduğu kadar resim ve videolarla destekleyerek konuya açıklık getirebildiğimi sanıyorum.. Yine de herhangi bir sorunuz olursa bana ulaşıp (buradaki iletişim bilgilerinden bana ulaşabilirsiniz) soru sormaya çekinmeyiniz..





SİLİKON BALDIR İMPLANTI İLE BACAK ESTETİĞİ AMELİYATININ ÜCRETİ HAKKINDA

estetik cerrahi Silikon baldır implantları ile bacak estetiği ameliyatının ücreti hakkında burada bilgi veremiyorum. Genellikle üç aşağı, beş yukarı ameliyat ücreti belli olmakla birlikte ameliyatın yapıldığı değişik hastanelere ve zamana göre fiyat değişebilmektedir. Silikon baldır implantları ile bacak estetiği ameliyatının ücret bilgisi için 0 533 5690649 dan Op. Dr. Oytun İdil yada 0 533 9858087 den Hemşire Tuğçe hanımla görüşmeli, oytunmd@gmail.com a bir mail atmalı ya da bana 0 533 5690649 dan whatsapp mesajı atmalısınız..






Op. Dr. Oytun İdil    (Plastik & Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı)
Adres: Rumeli cad. No:3 D:1 Nişantaşı, Şişli - İstanbul / Türkiye
E-mail: oytunmd@gmail.com
GSM: +90 533 569 0649    +90 505 296 5569    +90 553 985 8087
Muayenehane tel: +90 212 296 3656    +90 505 137 1393
Whatsapp: +90 533 569 0649    +90 553 985 8087